fbpx
+386 31 238 180 tomaz.ursic@krav-maga.si Ljubljana in Koper

Individualni treningi Krav Maga

Zakaj individualni trening?

Individualni treningi Krav Maga so primerni za vsakogar, ki si želi redne fizične vadbe za povečanje svoje fizične kondicije in vzdržljivosti, ter se ob tem naučiti učinkovitih samoobrambnih in borbenih tehnik za borbo na blizu. Namenjeni so ljudem, ki zaradi vseh svojih obveznosti nimajo časa, da se prilagajajo rutinskim treningom v skupini, temveč imajo točno določene termine, ko jim njihove obveznosti to dopuščajo.

Za njih ponujam individualne treninge na lokaciji in v času kot si ga sami izberejo. Treningi trajajo od 90 do 120 minut in so v popolnosti prilagojeni naročniku. Cilj tovrstnih treningov je na podlagi predhodne analize naročnikovih fizičnih sposobnosti, izdelati program vadbe za dvig njegove fizične kondicije in moči, ter ga naučiti učinkovitih borbenih tehnik za uporabo v realni stresni situaciji.

Poleg analize fizične kondicije preverim tudi naročnikovo mentalno kondicijo (borbeni mind-set), da na podlagi rezultatov kreiram vadbo za vzpostavite in krepitev le tega. Zavedati se moramo, da če nismo mentalno pripravljeni za borbo, potem kljub vsemu tehničnemu znanju in fizični pripravljenosti ne bomo ob napadu nikoli odreagirali kot in ko moramo. In na koncu šteje samo to – naš konkreten odziv v realni stresni situaciji.

dva moška trenirata krav maga na individualnem treningu
moški brca v fokusado na treningu krav maga

Potek vadbe

Smisel individualne vadbe je, da traja vsaj 12 mesecev kontinuirano, da se tehnično znanje in fizična kondicija lahko ustrezno oblikujeta v harmonično celoto. Skupaj določimo kaj je cilj naročnika, ter na podlagi tega sestavim plan vadbe prilagojen in usmerjen k realizaciji tega cilja.

Za razvijanje mentalnega dela oziroma borbenega mindseta so obvezni sparingi, da se pridobijo potrebne mentalne veščine skozi realno borbo. V individualnih vadbah skupaj z naročnikom fokusirano razvijava njegov mentalni, tehnični, taktični in fizični del.

Individualna vadba bi morala potekati vsaj 2x tedensko, če želimo dejanski napredek, tako na fizičnem kot tehnične delu vadbe. Pod individualno vadbo se šteje od 1 do maksimalno 4 osebe. Idealno sta 2 osebi, da ju lahko lažje opazujem in popravljam, ni pa nujno. V primeru 2 do 4 oseb, se strošek vadbe na osebo zmanjša, kot tudi strošek za najem dvorane, če vadba ni pri naročniku oz. v njegovih prostorih.

Vsekakor so prednosti individualne vadbe v neposrednem stiku naročnika z inštruktorjem, ter posledično hitrejše napredovanje pri osvajanju znanja. Poleg tega pa je velika prednost tudi svobodno kreiranje časa za vadbo, kot si ga izbere naročnik.

Tomaž D. Uršič, inštruktor Krav Maga Global.


Rezerviraj termin