fbpx
+386 31 238 180 tomaz.ursic@krav-maga.si Ljubljana in Koper

Kaj je Krav Maga?

Krav Maga je izrealska samoobrambna veščina, ki učinkovito samoobrambo omogoča vsem. Ker ne temelji na uporabi moči, je primerna tudi za tiste, ki so šibkejše narave ali pa so fizično nekoliko slabše pripravljeni. Krav Maga je zasnovana tako, da se v primeru napada, napadeni s pravilno uporabo tehnik lahko upre močnejšemu napadalcu. Osnove Krav Mage se je mogoče z rednimi treningi hitro naučiti, saj so tehnike dokaj preproste za uporabo, ker temeljijo na naravnih človeških refleksih.

Glavno vodilo Krav Mage je, da skušamo ali preprečiti napad, v kolikor pa se le ta vseeno zgodi, pa da smo se sposobni rešiti. V praksi to pomeni, da iz obrambnega položaja čim hitreje preidemo v napadalni položaj oziroma izvedemo protinapad. Udarci so tehnično zasnovani tako, da so usmerjeni v najbolj ranljive telesne točke napadalca. Med le te spadajo genitalije, vrat, koleno, brada, oko, ipd. Cilj napadenega je, da napadalca v trenutku onesposobi.

Pri tem sledimo načelu, da mora biti samoobramba kar se da refleksna in brez oklevanja. Skladna pa mora biti tudi s sposobnostmi napadenega, in biti – kar se da – kratka, hitra in močna.

Predpogoj za vsako učinkovito samoobrambo je, da smo čuječi, pozorni na okolico in aktivno spremljamo dogajanje v naši bližini. S takim pristopom se je namreč pogostokrat napadu moč izogniti, kar je tudi primarni cilj Krav Mage.

Veščine Krav Mage zaradi svoje učinkovitosti pri svojem usposabljanju in delovanju uporabljajo tudi različne vladne službe, med katere spadajo enote policije in vojske, obveščevalne službe, vojaške akademije, varnostne službe, ter protiteroristične enote.

Pridite na poskusni brezplačni trening!