fbpx
+386 31 238 180 tomaz.ursic@krav-maga.si Ljubljana in Koper

O inštruktorju

Inštruktor Tomaž Damjan Uršič je že celo svoje življenje od najstniških let dalje v različnih borilnih veščinah.

Njegov prvi stik z borilnimi veščinami je bil že v zgodnjih najstniških letih Sankukai karate, s katerim se je ukvarjal prvih nekaj let in se naučil osnove te za tiste čase učinkovite in dokaj realne borilne veščine.

Želja po novih izzivih in preizkušanju, ga ja zelo hitro pripeljala v boks, kjer se je kalil kar nekaj let. Po zaključenem vojaškem roku v eni najboljših vojaških enot takratnega časa, PT (protiterorističnem) vodu v Puli, je s treningi za nekaj let prekinil.

Ves ta čas se je intenzivno ukvarjal z različnimi športi, kjer pa takšnega izziva kot v borilnih veščinah ni našel .

Želja po znanju iz realne samoobrambe in borbi na blizu tudi z različnimi predmeti kot so nož, palica in pištola, ga je gnala po iskanju veščine, ki vse to pokriva in se je razvila iz realnih vojnih ali drugih stresnih okoliščin.

Pridite na poskusni brezplačni trening!

Že v tistem času je bila splošno priznana kot ena najboljših Izraelska Krav Maga, vojaški sistem razvit najprej za posebne vojaške enote, kasneje pripeljan tudi za civilno uporabo, kot odgovor na tako imenovani street fight, kjer ni pravil in gre zgolj za preživetje. Takrat v Sloveniji še ni bilo nobenega inštruktorja Krav Mage, ki bi lahko poučeval ta učinkovit borbeni sistem.

Takoj ko se je Krav Maga pojavila tudi v Sloveniji se je priključil Krav Maga Global (KMG) šoli, ki je danes tudi ena najbolj razširjenih in priznanih šol v svetu pod vodstvom ustanovitelja in mastra Eyal Yanilova, najtesnejšega učenca ustanovitelja Krav Maga sistema, master Imi Lichtenfelda.

Danes KMG deluje že v več kot 70 državah sveta in je prisotna že na vseh kontinentih. Z rednimi in vztrajnimi treningi, zavzetostjo in predanostjo tej borbeni veščini, je v 6 letih prišel do stopnje in znanja, ki mu je omogočila pridobitev licence (GIC) inštruktorja Krav Mage. Licenco je kot prvi Slovenec opravil v Izraelu pod budnim očesom Izraelskih top inštruktorjev in master Eyal Yanilova osebno. Sama licenca se opravlja skoraj mesec dni z 8 do 10 urnimi treningi dnevno, kjer se na koncu opravlja 2 dnevni izpit.

Inštruktor Tomaž danes z veliko predanosti in volje poučuje svoje skupine v Kopru in Ljubljani, ter se istočasno še naprej tudi sam izobražuje in razvija v tej veščini. Svoje znanje nadgrajuje pretežno v tujini, kjer se aktivno udeležuje strokovnih kampov, seminarjev in delavnic, ter to znanje aktivno prenaša na svoje učence v Sloveniji. Je nosilec GIC licence (splošna inptruktorska licenca) in WIC licence (licenca za žensko samoobrambo).