fbpx
+386 31 238 180 tomaz.ursic@krav-maga.si Ljubljana in Koper

Potek vadbe Krav Maga

Krav Maga ima razvit svojevrsten sistem vadbe, temelječ na razvoju tako fizične kondicije, zdržljivosti in moči, kot tudi na razvoju mentalnih sposobnosti, tehničnega znanja in taktičnih pristopov reševanja fizičnih groženj. Vsi štirje elementi so stalno prisotni v poteku treninga, na način da se razvijajo hkrati, s čimer v celoti vplivajo na transformacijo učenca v vseh pogledih.

Sama vadba poteka 90 minut v naslednjem vrstnem redu. Začnemo s 30 minutnimi fitnes vajami, ki zajemajo vaje za kardio del, vaje za gibljivost sklepov, vaje za razteznost in vaje za moč. Vse skupaj s ciljem povečanja splošne fizične kondicije, zdržljivosti in moči.

Nadaljujemo s 60 minutno vadbo samoobrambnih in/ali borbenih tehnik, kjer je poudarek na čim večjem številu ponovitev zaradi razvijanja motoričnih sposobnosti in spomina mišic. Končni cilj redne in vztrajne vadbe je, da pridemo v fazo, ko v stresni situaciji telo odreagira instiktivno in brez razmišljanja. Zavedati se moramo, da je vadba borilnih veščin proces, pot, ki jo moramo prehoditi pa dolga in ne nekaj, kar lahko dobim v trenutku z nekaj vadbami.

Vadbo zaključimo z mentalnim treningom oziroma vajami, ki so povezane s kreiranjem stresne situacije v kateri se naučimo odreagirate čim bolje in čim hitreje. Na ta način se kar najbolj približamo realnosti grožnje iz zunanjega sveta in razvijamo mentalni del sebe, kot eden ključnih elementov razvijanja svojih borbenih sposobnosti.

IMG_4746
moški brca v fokusado na treningu krav maga

Sam sistem je razvit tako, da se na vsaki vadbi učimo novih tehnik, katere kasneje vsake toliko časa ponavljamo ali kot integrirana tehnika v novih tehnikah bodisi samostojno. Učinek takšnega kopičenja znanja se pozna šele po nekaj letih treninga, ko se več stvari hkrati poveže med sabo v  homogeno celoto – fizična pripravljenost, tehnično znanje, mentalna sposobnost za borbo in taktične veščine.

Treningi potekajo dvakrat tedensko v Ljubljani in Kopru, redna vadba pa že v nekaj mesecih občutno dvigne fizične sposobnosti in kondicijo ter splošno fizično počutje. O tem pričajo tudi mnenja udeležencev, ki si jih lahko preberete tukaj.


Kontaktiraj me

Tomaž D. Uršič, inštruktor Krav Maga Global.