fbpx
+386 31 238 180 tomaz.ursic@krav-maga.si Ljubljana in Koper

Safe&Fit Lady - ženska samoobramba

Kaj je Safe&Fit Lady?

Safe&Fit Lady je ženska samoobramba, ki jo poučujem v okviru 2 mesečnih tečajev. Na tečaju obravnavamo vse vrste specifičnih groženj s katerimi se danes soočajo ženske. Udeleženkam želim ozavestiti usmerjanje pozornosti na okolico, ko še ni nobenih vidnih znakov zunanje grožnje. Pripravim jih na zavedanje, da se samoobramba začne že pri aktivnem opazovanju okolice. Prav to, pa nam v večini primerov lahko omogoča preventivno ukrepanje in taktično izogibanje, ne da bi do fizične grožnje sploh prišlo.

Cilj samoobrambe ni fizični kontakt in borba, temveč preprečiti, da do njega sploh pride. To dosežemo s preventivnim odzivom na potencialno grožnjo. Le v primeru, da se zaradi različnih okoliščin ni bilo mogoče izogniti grožnji,  moramo preiti v borbeni mind-set, kjer uporabimo fizično silo in ukrepe za nevtralizacijo napadalca.

Ženska samoobramba Safe&Fit Lady je torej sestavljena iz teoretičnega dela in praktičnega dela. Pri teoretičnem delu spoznavamo tako sebe, kot in predvsem miselnost napadalca. Posvetimo se različnim vrstam taktičnega delovanja izogibanja grožnji, kot tudi borbenega delovanja, če smo se že znašli v borbi. Pri praktičnem delu se naučimo vse temeljne udarce in brce. Prav tako pa tudi točke v katere ciljamo, da čim prej (če ne takoj) onesposobimo napadalca in pridobimo čas za hiter in varen umik.

ženske trenirajo žensko samoobrambo na tečaju safe&fit lady

Mnenja udeležencev

S tečajem sva obe s hčerko prebudili divjo plat sebe in se tudi marsikaj naučili, nekatere stvari popolnoma drugače razumeli. Človek, če ne poskusi ne ve in ne zna. Treningi KravMaga so čudoviti za telo in duha, k čimer spada tudi korekten odnos trenerja do udeležencev. Bravo!

TINA Z. IN ELEONORA L.

Na Safe&Fit Lady sva se prijavili, saj nama je všeč Krav Maga in meniva, da bi mogla vsaka ženska obvladati samoobrambo. Na tečaju se nama je odprl pogled na čisto nov svet. Vsakič nam je bila predstavljena specifična situacija in sicer tako napad, kot ustrezna obramba. Vi Tomaž ste zelo prijeten in profesionalen trener, znate prisluhniti in svetovati. Definitivno ta tečaj predstavlja šolo za življenje in ga priporočam vsakemu dekletu oziroma ženski.

TINA L.

ženska izvaja samoobrambo krav maga proti moškemu napadalcu

Potek tečaja

Na tečaju se naučimo vse samoobrambne tehnike, ko nas napadalec na primer vleče za obleko, roke, lase, stiska okoli pasu. Naučimo se obrambne tehnike proti klofutam in udarcem s pestjo. Prav tako se naučimo obrambe proti različnim vrstam davljenja spredaj, s strani, s potiskom, ob steni, na tleh itd. Obdelamo različne vrste obrambnih tehnik proti grožnjam z nožem, poskus posilstva in še bi lahko naštevali. Poleg tega se naučimo kako uporabiti različne predmete iz okolice kot orožje za samoobrambo, ter kako se obnašati in na kaj biti pozoren na poti v tujih državah.

Treningi v okviru tečaja potekajo vsako soboto v tednu, okvirno od 9.30h do 11.30h. Prvih 30 minut vadbe imamo fitnes oz. “fit” del delavnice. Ta je sestavljen iz kardio vaj, razgibavanja sklepov, vaj za raztezanje mišic in vaj za moč. Fit del je namenjen, da se dobro ogrejemo in razvijamo svojo fizično kondicijo.

Po fitnes delu, preidemo na praktičen del vadbe samoobrambnih tehnik podprtih s predavanji – “safe” del delavnice. Pripomočki, ki jih pri vadbi uporabljamo so fokusarji za vadbo brc in udarcev, ter vadbeni noži. Za treninge potrebujete športa oblačila, brisačo in pijačo za hidracijo. Cena 2 mesečnega tečaja je 190€, pri čemer vam nudimo možnost plačila na 2 obroka po 95€ mesečno.

Tomaž D. Uršič, inštruktor Krav Maga Global.